Fearless – Fără teamă (2006)

Fearless – Fără teamă (2006)

Gen film:

Descriere film:

Fearless (2006) Film Online Subtitrat in Romana – Superstarul Jet Li este vedeta acestui film epic de actiune, cel mai tare dintre filmele sale cu arte martiale. El lucreaza din nou cu producatorul Bill Kong (Hero) si regizorul de actiune si coregraful Yuen Wo Ping (Unleashed). Li interpreteaza rolul legendei artelor martiale, Huo Yuanjia, care a devenit cel mai celebru luptator din intreaga China la sfarsitul secolului 20. Huo a avut de infruntat o tragedie personala teribila, dar in final s-a luptat cu suferinta si a ajuns sa faca istorie la un turneu, spre onoarea tarii sale si in adevaratul spirit al artelor martiale.

  1. 9/10.De vazut neaparat ca sa intelwegem diferenta intre occident si adevarat civilizatioe.Si cu cine am ales noi sa jucam astazi.

  2. de vazut mai ales in contextul in care “comunistii” lui Mao interzisera si ei artele martiale.Filmul trebui vazut in ‘a bigger picture”, cum occidentalii ii desconsiderau si in anii 1990 pe chinezi “bolnavii Asiei”, dupa ce cu o generatie inainte incercasera sa ii distruga cu opiul si au urmat razboaiele Opiului in care mari valori culturale chinezesti au fost distruse si populatia abuzata. Filmul face doar vagi aluzii la coruptia si necinstea occidentale dar nu numai, vezi “camera de Comert” , cum incercau sa isi impuna “valorile”, dar usor usor incep si chinezii sa scrie istoria din punctul LOR de vedere.Deci atentie mare la aspectele “secundare” ale filmului, raportarea la USA, Japan, Occident, regiunile Chinei.
    Antologica scena ceaiului intre chinez si japonez.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

css.php