Süskind (2012)

Süskind (2012)

Gen film:

Descriere film:

Regizat de Rudolf van den Berg.Walter Süskind se poate considera un om norocos pentru că a reuşit să îşi găsească un job în Amsterdam în 1942. Slujba îi oferă lui şi familiei sale protecţie, cu toţii fiind scutiţi de deportare. Într-o noapte, Walter este martorul arestării unei familii de evrei. Copiii cuplului, Roosje şi Simon, reuşiseră să scape, dar cum ar putea supravieţui într-un oraş aflat sub ocupaţie?
Walter decide să nu rămână pasiv la ceea ce se petrecuse sub ochii lui, aşa că se împrieteneşte cu ofiţerul SS Aus der Fünten. Împreună cu alţii, el reuşeşte să salveze mai mulţi copii de la o moarte sigură. Însă, viaţa lui şi a familiei sale ajung să fie în pericol din clipa în care ofiţerul german îl suspectează pe evreu că nu este managerul de încredere, aşa cum crezuse el.
Pentru că Aus der Fünten se ataşase de Walter, nu renunţă la ideea că este totuşi prietenul lui bun. Când superiorii reuşesc să îl convingă că Süskind este creierul din spatele operaţiunii, ofiţerul german explodează. Rănit profund şi simţindu-se trădat, el se răzbună pe singurul om de care se simţise apropiat în Amsterdam.

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

x