The Siege of Jadotville (2016)

The Siege of Jadotville (2016)

Gen film:

Descriere film:

Filmul prezinta o poveste adevarata plina de de curaj incredibila, împotriva mizelor imposibile, The Siege of Jadotville se deschide in 1961 si descrie asediul unui puternic batalion irlandez al ONU sub comanda comandorului Patrick Quinlan (Jamie Dornan) din care fac parte 3.000 de soldați congolezi condusi de mercenari francezi si belgieni care lucreaza pentru companiile miniere . Guillaume Canet joacă un comandant francez care a căutat să-l învingă pe Quinlan și oamenii lui.

 1. Iata ce fac statele occidentale, Belgia, Franta, USA, Rusia si alte imperii colonialiste, care au invadat, furat, distrus, ucis oameni din tari suverane, doar pentru ca interesele lor materiale meschine erau si sunt mai presus de dreptul la viata al oricarei fiinte. Iata cine intretine razboaiele civile din diverse tari, si alte tipuri de conflicte, doar pentru a le fura bogatiile naturale!

  De vazut neaparat Hotel Rwanda (1994) si Shooting Dogs (2005), filme de Oscar care ilustreaza atat de dramatic genocidul din Rwanda, cand aproape un milion de etnici tutsi au fost ucisi de militiile hutu.
  Teroarea cea mai mare a acestora nu era moartea care-i pandea, ci felul in care urmau sa fie ucisi: taiati si spintecati de vii cu macetele.

  Operatiunea Turquoise (descrisa in filmul Shooting Dogs) arata cat de criminale sunt marile puteri si cat valoreaza viata oamenilor in fata marilor puteri mondiale avide de bogatii si interese politice: NIMIC.

  Neaparat sa vedeti Hotel Rwanda (care ar fi meritat Oscarul!) si Shooting dogs, filme care il intrec pe acesta si care arata ce s-a intamplat in Rwanda cu numai 20 si ceva de ani in urma!

  Am fost contemporani cu acest genocid si nu am facut nimic! Rasa umana nu a facut nimic sa stopeze acele masacre!

 2. un film bun…de vazut mai ales de militarii nostri ce pleaca prin tari straine..un sfat pentru ei; inainte de plecare impuscati-va generalii si parlamentarii care va trimit acolo…oricum nu dau doi bani pe voi…:(

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

x