Wuthering Heights – La răscruce de vânturi (1992)

Wuthering Heights – La răscruce de vânturi (1992)

Descriere film:

Wuthering Heights este un film dramatic-romantic si istoric 1992 regizat de Peter Kosminsky,bazat pe cartea din 1847 de Emily Brontë, care a fost scrisa cu un an înainte de moartea ei. Este primul si singurul ei roman proză. Filmul se învârte în jurul intre Earnshaws și Lintons. Ea descrie rolul de suferință, răzbunare și iubirea neimpartasita în societate.
Povestea filmului La răscruce de vânturi desfasoara la inceputul al XIX-lea, intr-un decor rural si mlastinos in Angliei in timpul acelor vremuri. Domnul Hindley Earnshaw (Jeremy Northam) se intoarce din calatoria sa in capitala cu o surpriza pentru familia sa: aduce cu el un baiat sarac si murdar, un vagabond gasit ratacind pe strazi. Baiatul, Heathcliff (Ralph Fiennes), ajunge sa fie integrat in familie cu reticenta si tolerat pana la moartea tatalui sau adoptiv. Catherine si Hindley, ramasi orfani acum, au alte responsabilitati si, totodata si relatii foarte diferite cu Heathcliff. In timp ce Hindley, devenit acum stapanul si capul familiei, face tot ce ii sta in putere sa il trateze ca pe o sluga si sa il umileasca pe Heathcliff, Catherine descopera in fratele ei vitreg un suflet la fel de zbuciumat ca al ei. Contactul cu familia Linton o face pe eroina sa intrevada o cale de a scapa din mediul in care a fost crescuta. Heathcliff pleaca, iar la intoarcere ca face orice pentru a se razbuna pe cele doua familii. Filmul continua si dupa moartea eroinei, cu cea de-a doua dragoste, aceea dintre Catherine (fiica lui Cathy si a lui Linton) si Hareton( fiul lui Hindley).

  1. ïmi place tare ..tare de tot ce ochelari de firmà are bucàtàreasa ..min.1:31:33…. în rest o poveste clasicà despre dragoste..tràdare..urà…ràzbunare….d`ale vietii…

Ți-a plăcut filmul oferit de noi ?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

x